Kiezen is geen keuze

Tja, soms verbazen mensen zich, dat puppies net als mensen eerst een melkgebit hebben en ook gaan wisselen van tanden.

Vanmiddag gingen we, zoals dagelijks, een rondje op de heide wandelen. Bij terugkomst bij de auto, leek het erop dat Famke ‘iets’ in haar bekje had wat haar erg dwars zat. Was het een takje? Zat er iets tussen haar tanden? Iets wat klem zat? Dus tijdens de autorit haar kaakje gemasseerd en snel nagezien. Er zat geen takje klem in haar gehemelte (tja, dat hadden we ooit met Fabienne meegemaakt, die had een stokje klem tussen haar boventanden tegen het gehemelte aan wat resulteerde in een dierenartsconsult omdat ze elke keer haar tong naar buiten toe tufte en verschrikkelijk liep te schuimen, toen dachten wij aan vergiftiging maar nooit gedacht, en verder gekeken in haar bek en gehemelte).

Eenmaal thuisgekomen met Famke, onderwierp ik haar aan een grondiger ‘bek’ onderzoek: een melkkiesje wat letterlijk dwars zat! Met een voorzichtige druk heb ik haar bevrijdt van deze kies die nog half vast zat. Opgelucht en blij dat ze daarvan bevrijdt was! Eindelijk heb ik een kiesje als ‘wisseltrofee’ gewonnen. Weer een kleine overwinning op weg naar nog meer echte pubertijd met Famke.

Het is geen keuze, die pubertijd komt er echt aan! Of is eigenlijk al begonnen….overal meer snuffelen, neusje achteraan gaan…maar daarbij komt ook nog de 2e angstfase. Afgelopen maandag op het trainingsveld ging het het eerste half uur uitstekend! Ze doet de trucjes al, die de andere cursus-genoten nog moeten leren. Er kwam (uit het niets) een auto langsgereden met een knallende uitlaat. Veel knallen, niet leuk. Famke raakte volledig in de paniekstand en herstelde slecht, of niet eigenlijk. Staart tussen de benen en wilde niks liever als naar de auto, de veilige beschutte omgeving, rennen. We gingen naar huis. Om een niet al te grote schrik van het veld en negatieve associatie te krijgen, zijn we vandaag weer naar het trainingsveld gegaan en hebben er lekker gespeeld. Dat ging goed! Blijkt dat Famke wel erg gevoelig is voor bepaalde geluiden…. Nu lekker chillen op de bank. Het is toch een heerlijk hondje: zeer sociaal vaardig naar andere honden, super actief, vrolijk, beetje eigenwijs, goede neus, maar voornamelijk een blij EI ! (want elke dag brengt ze keurig een heel vers ei uit het kippenhok naar binnen en met ruilen voor een nog wat lekkerders, geeft ze de ‘buit’ keurig af!!

I love my FAMKE.


4 oktober DIERENDAG!

Vandaag is het dierendag. Voor Famke is het iedere dag dierendag! Heerlijk wandelen in het bos of op de heide. Spelen met de baas en helpen in de tuin. Oefeningen doen, beetje trainen, spelen met andere dieren, gewoon een lekker hondenleven. Hoe fijn is dat?!?! Iedere dag opnieuw en niet alleen op dierendag! Toch heeft het baasje, speciaal voor vandaag, een hondentaartje gehaald bij de dierenwinkel. Samen lekker snoepen van iets lekkers.

Taartje voor het baasje en een hondentaartje voor Famke.
Een overheerlijk hondentaartje!

Titans together

Vanmiddag was het een leuk weerzien van broers en zusjes van Famke op het strand. Ook moeder Doutzen en tante Yfke waren uit het hoge noorden afgereisd voor een warm weerzien. De pups herkenden elkaar wel! En ook moeders leek haar kroost weer. Een poetsgeurtje, een kleine correctie, het was weer een fijn weerzien! Zp leuk om te zien, dat de broers en zusjes dezelfde ‘ trekjes’ blijken te hebben. Knoeien bij de waterbak, verstoppen van lekkers en nog veel meer! Zo’n gezellige bijeenkomst is zeker voor herhaling vatbaar…

Mamma van Famke – Doutzen – samen met Famke
Spelen in het water
Prachtige dag! Het lijkt wel op Waykiki-beach

Al weer puppy les!

Gisteravond hadden we een extra ingelaste les. De trimster kwam om het een en ander te vertellen over verzorging van de hond zoals de vacht, nagels etc. een voor een mochten ze op de trimtafel langskomen. Jonna (de trainster) had een puppy-agility-parcours én een snuffelparcours uitgezet. Het was weer een dolle bende. Famke is supergoed in het vinden van lekkers in het snuffelparcours en ze klokte de allersnelste tijd ooit over het agility parcours. Famke heeft nergens schrik van en vind alles helemaal geweldig! Het allerleukste vind ze toch wel lekker rausen en spelen met soortgenoten.

De ballenbak, op zoek naar lekkers

Dat spelen met soortgenoten bleek vanavond ook weer op de heide. Ze kwam een dalmatiër teefje tegen van dezelfde leeftijd als Famke. Stippel genaamd (hoe origineel -;) De hele heidewandeling hebben ze aan een stuk door gespeeld. Soms gaat het dan net een beetje te fanatiek. Tja, je bent maar 1x pup toch?! Morgen gaat Famke haar broers en zusjes weer zien op het Erkermederstrand. Wij zijn heeeeeel benieuwd hoe dat gaat!

Spelen, rennen en uitdagen! Er kwam geen einde aan!

Warm Weer…Waterpret!

Het is toch heerlijk wonen in Ermelo. Je kunt alle kanten op: richting het bos, richting de heide maar ook richting het water. Binnen 10 minuten met de bakfiets (hondje in de bak natuurlijk) aan strand Horst zitten om even af te koelen. Onderweg met de bakfiets kan Famke weer alle boerengeuren opsnuiven en alles lekker bekijken. We vonden een strandje waar geen mensen zaten, zeker te ver lopen voor bezoekers die met de auto komen. Maar met de fiets, kunnen we alle kleine paadjes nemen! Hoe fijn is dat!! Er kwam nog een hond, jonge labrador, die ook graag wilde afkoelen. Samen hadden ze veel pret en zo had Famke er meteen weer een leuke hondenvriend bij!

Leuke extra puppie-les

Vanavond hadden we een erg leuke puppy les. Bij de paarden, het leren negeren van de paarden en er niet achteraan rennen. Famke heeft al wel vaker paarden ontmoet dus was niet echt onder de indruk. Na afloop mochten de puppies eindelijk los op een groot stuk afgesloten veld. Lekker rennen en spelen! Het was een lust voor het oog en ze genoten ervan.

Famke vind de grote Ermelosche heide nog altijd helemaal geweldig leuk. Gisteravond was het licht ook weer betoverend mooi. Dus voor mij genieten om fotos te maken! Wat groeit ze toch snel. Het tandjes wisselen is nu ook echt begonnen. Ze gaat zo van pup naar puber!

De kat van de buren…

Het gaat goed met Famke! Ze heeft al haar melktanden nog maar haar nieuwe gebit is al onderweg. Ze zit nu wel in een angstfase, de buitenwereld is best groot! En sommige dingen zijn best weer even spannend. Andere dingen blijven interessant zoals andere dieren. Met de auto weer thuisgekomen, had ik de achterdeur open gezet zodat Famke eruit kon komen. Ik was even afgeleid en Famke sprong achter mij langs de auto uit. Ze liep het pad op want jawel…daar was de buurkat met het belletje die haar aandacht trok! Nu kon ze er naar toe, want er zat geen tuinhek tussen. De poes (Mamaloe genaamd), zat ook op het pad bij haar eigen terrein voor de deur. Famke ging erheen en wil niets liever als spelen met ‘soortgenoten’ die ongeveer even zo groot zijn als haar. Dus op anderhalve meter afstand stond Famke te communiceren op zijn honds, terwijl de kat op haar kats terug communiceerde. Staarten kwispelen, spelbuiging maken, poot geven (op afstand)…een dikke grom van de kat met een zwiepende staart…tja, die poezetaal heeft met een kwispelende staart tóch een andere betekenis. Ze bleven zo minuten lang op gepaste afstand met elkaar communiceren. Het kan dus prima op veilige afstand. Daar kunnen mensen in deze coronatijd nog wel van leren.

Mamaloe en Famke op 1,5 meter

Ze groeit als KOOL en het echte puppy is er wel af en Famke begint al een echte hond te worden. Ze is al over de 40 cm hoog en weegt zo’n 12 kgs. Al 7 puppylessen gehad en nog een paar te gaan en we gaan zeker door naar de puberclub met veel plezier.

Nog een klein beetje puppy…
Veel schik op de Groevenbeekse Heide met een mooie zonsondergang.

de heide is NU prachtig!

Hoe heerlijk is het, om een hond te hebben en de natuur te genieten?! Op dit moment is de heide volop in bloei en dat is echt prachtig! Als ik geen hond had, was dit fenomeen mij totaal ontgaan maar met Famke, is het dubbel genieten! De heide ziet er nu prachtig uit en is op haar mooist. Dus dubbelop genieten! Van Famke en van de heide….

Even de heide opsnuiven…
Being sharp…other people on the heide…they are enjoying it as well!