De heide in bloei

Het is alweer een tijdje geleden…van maart naar augustus en jawel! Nu is de heide echt op haar mooist. Ze bloeit! En Famke snuift dagelijks de heerlijke bloemengeuren van de heide op!! Dat is echt iets, om jaloers op te zijn….over snuiven gesproken….Famke is inmiddels in training tot een echte detectivehond! Snuiven en opsporen van specifieke geuren, het is geweldig om te zien, hoe ze haar zintuig gebruikt en op een juiste manier weet terug te communiceren naar mij als begeleider…

Spektakel op de heide

Af en toe is er op de heide van Ermelo een oefening van Defensie. Afgelopen Februari was het weer raak. Dan lijkt het, alsof we middenin een speelfilm zitten met helikopters en andere defensie materieel. Een heel spannend schouwspel!

Spektakel op de Ermelosche heide
Famke in het Heli geweld

Oei! het wordt echt kouder….

Tja, Duitse Pinschers hebben een enkele vacht. Met de dalende temperaturen toch maar even online een extra vachtje geshopt. Als ikzelf een extra dikke jas aan trek, waarom mijn hondje dan ook niet een functionele outfit?!

Famke’s nieuwe winter outfit

Het kopen op internet is niet altijd even gemakkelijk: je kunt niet ‘passen’ en gelijk de juiste maat weten. De eerste levering viel een beetje groot uit maar gelukkig bij de volgende bestelling was het helemaal pas!

Famke laat het allemaal over zich heen komen. Als ze in iets ‘gehesen’ wordt, blijft ze helemaal stil staan en voelt ze zich ingepakt, zonder bewegingsvrijheid (terwijl dat natuurlijk niet zo is). Na enkele minuten lijkt ze het toch vergeten en loopt ze keurig mee.

Zo ook op de training vanavond. Dan sta/zit je soms best een tijdje stil. Dan is een extra laagje een heerlijke bijkomstigheid! Je hebt het niet onaangenaam koud en kunt heerlijk doen wat je gevraagd wordt!

High Five op een krukje

Wij zijn goed voorbereid op de regen en de kou, net als de paarden die ook een extra dek op hebben met dit weer.

Blijven oefenen met die puber

Tja, van pup naar puber. Het is echt weer een nieuwe fase van Famkes leventje. We blijven leuke dingen doen en we houden vol! Ook het alleen even thuis zijn wat best moeilijk is voor een jonge hond. Dat gaat steeds beter en ze blijft het superleuk vinden om samen wat te doen! Zelfs van de luie bank af om tóch te laten zien dat je het kunt…(ze kan immers het gevraagde volledig te negeren)…

Als een wolfje in schaapskleren

Als je maar schik hebt in het leven! Ikzelf moet altijd lachen om honden die een bijzondere outfit aan hebben. Daardoor geïnspireerd geraakt wilde ik ook zulke outfits maken. Ikzelf ben geen coupeuse dus na wat struinen op het internet, kan je dat soort dingen gewoon kopen voor weinig. Niet moeilijk doen en gewoon bestellen! Het duurt wel even, maar zo nu en dan komt er weer een pakketje uit verweggistan. Dan hijs ik weer wat aan bij Famke en kijk hoe het staat om vervolgens een storyboard te maken voor een filmpje. Die filmpjes komen nog! Maar ik kan het niet laten om die hilarische outfits alvast te laten zien…

Cowgirl sheriff
The lion queen
The lion queen, mijn oranjeleeuwin -;)
Famke als paard met cowboy op haar rug in ’t zadel (hier hadden we al een filmpje van gemaakt)

Thuiswerken…werkplek-inspectie!

Baasje werkt nog steeds thuis! De aanwezigheid wordt zeer gewaardeerd..zo relaxed!

Tja, nog steeds leven we in een hele andere wereld. Door COVID-19 zijn wij genoodzaakt om zoveel mogelijk thuis te werken. Dat doen we dus ook. Zo min mogelijk contacten met anderen om een besmetting te voorkomen. Er is immers nog geen vaccin. Gelukkig is hier de thuiswerkplek goed ingericht. Een goede bureaustoel, een goede internetconnectie met veel beeldbellen, een Upstaa om op hoogte te kunnen werken en dat in een perfecte prima omgeving middenin de natuur waar de vogels fluiten en de eekhoorns door de tuin en bomen heen rennen. Famke vind het prima. Als we toch de deur uit moeten voor een reportage of filmopname, kan Famke mee in de auto of prima even thuis blijven. Af en toe, voert Famke toch even een werkplek-inspectie uit. Liggen er broodkruimels op het toetsenbord die opgeruimd moeten worden? Ziet alles er nog wel goed uit? Met een knuffel krijg ik gelukkig een positieve reactie en is alles weer goedgekeurd en kan ik weer verder met beeldschermwerk. #trots op mijn persoonlijke inspecteur!

Famke voert een werkplek inspectie uit.

Lekker gekke bekken trekken

Vandaag een poging gedaan om Famke op de foto te krijgen in de studio. Nou, dat valt echt niet mee, als je baasje en ook nog de fotograaf bent! Famke is nu 5,5 maanden jong dus we gaan eerst nog maar eens flink door met trainen en oefenen om haar op de juiste plek te krijgen. Ach, we hebben nog wel even te gaan. Als puber mag je best gekke bekken trekken:

Een stukje puber…

Herfstig en onstuimig

Het is echt herfst. Het mais is van het land af en de bladeren vallen de bomen. De dagen worden korter, alhoewel er nog steeds 24 uur in een dag zit. Doordat het mais van het land is, verschuilen de reeën zich weer in de bebossing. En dat is waar wij nu juist ’s morgens lekker een rondje wandelen. Honden snuffelen aan blaadjes en struikjes en vinden het ‘leuk’, net zoals wij mensen op Facebook scrollen en een ‘like’ geven op iets wat wij leuk vinden. Met dat gesnuffel zijn honden enorm aan het socializen met stofjes zoals feromonen. Naast het ruiken en snuffelen (ja, dat gedrag zegt al wat) blijkt dus maar weer dat honden een ENORM goed reukvermogen hebben. Er gaat een wereld open! En dan moet je echt je neus achterna. Dat is iets wat wel in de genen van een Duitse Pinscher zit. Je neus achterna. Vanmorgen ging Famke zelfstandig het bosje in want ze rook wild. Even was ze uit het zicht en daar zagen wij eerst een ree het pad oversteken…..dan weet je al wel wat Famke in haar neus had! Die ree! En jawel, niet op de hielen maar volledig op haar neus, stak Famke het pad over. Achter de ree aan. Gelijk roepen en hier komen!! Blijkt dat het best moeilijk is, om de leukste te blijven zijn als mens. Gelukkig keerde ze snel om na het snelle sprintje acht de veel te snelle ree aan die ze niet kon bijhouden. Een echte Duitse Pinscher….

Mooie ochtenden in de herfst. Even afkoelen na een te snelle sprint

Toen wij meer dan 20 jaren terug begonnen aan de Duitse Pinscher, was de technologie nog niet zover als nu. En met die huidige technologie denk ik vaak: hadden wij dat toen maar gehad! Want hoe vaak hebben wij de honden moeten zoeken en maar wachten bij de auto en geen hond te zien. Dan maar weer zoeken in het bos wat echt een drama was. Tegenwoordig zijn er handige trackers. Famke hebben wij inmiddels omgedoopt tot een Tot hond: een klein ‘dingetje’ wat nu aan haar tuigje zit. Met een app op de smartphone, kan ik haar op de centimeter real-live volgen waar ze precies loopt. En meer data wordt verzameld: Hoeveel stappen? In welk gebied hebben we gewandeld? Wat was de hoogste snelheid? Zijn er ‘vrienden’ in de buurt? Welke Duitse Pinschers hebben ook zo’n systeem? en ga zo maar door! Wat een fijn hulpmiddel! Hadden we dit 20 jaar terug ook maar gehad, dan was ons een hoop leed en stress bespaard gebleven, dat kan ik nu al zeggen!

Kiezen is geen keuze

Tja, soms verbazen mensen zich, dat puppies net als mensen eerst een melkgebit hebben en ook gaan wisselen van tanden.

Vanmiddag gingen we, zoals dagelijks, een rondje op de heide wandelen. Bij terugkomst bij de auto, leek het erop dat Famke ‘iets’ in haar bekje had wat haar erg dwars zat. Was het een takje? Zat er iets tussen haar tanden? Iets wat klem zat? Dus tijdens de autorit haar kaakje gemasseerd en snel nagezien. Er zat geen takje klem in haar gehemelte (tja, dat hadden we ooit met Fabienne meegemaakt, die had een stokje klem tussen haar boventanden tegen het gehemelte aan wat resulteerde in een dierenartsconsult omdat ze elke keer haar tong naar buiten toe tufte en verschrikkelijk liep te schuimen, toen dachten wij aan vergiftiging maar nooit gedacht, en verder gekeken in haar bek en gehemelte).

Eenmaal thuisgekomen met Famke, onderwierp ik haar aan een grondiger ‘bek’ onderzoek: een melkkiesje wat letterlijk dwars zat! Met een voorzichtige druk heb ik haar bevrijdt van deze kies die nog half vast zat. Opgelucht en blij dat ze daarvan bevrijdt was! Eindelijk heb ik een kiesje als ‘wisseltrofee’ gewonnen. Weer een kleine overwinning op weg naar nog meer echte pubertijd met Famke.

Het is geen keuze, die pubertijd komt er echt aan! Of is eigenlijk al begonnen….overal meer snuffelen, neusje achteraan gaan…maar daarbij komt ook nog de 2e angstfase. Afgelopen maandag op het trainingsveld ging het het eerste half uur uitstekend! Ze doet de trucjes al, die de andere cursus-genoten nog moeten leren. Er kwam (uit het niets) een auto langsgereden met een knallende uitlaat. Veel knallen, niet leuk. Famke raakte volledig in de paniekstand en herstelde slecht, of niet eigenlijk. Staart tussen de benen en wilde niks liever als naar de auto, de veilige beschutte omgeving, rennen. We gingen naar huis. Om een niet al te grote schrik van het veld en negatieve associatie te krijgen, zijn we vandaag weer naar het trainingsveld gegaan en hebben er lekker gespeeld. Dat ging goed! Blijkt dat Famke wel erg gevoelig is voor bepaalde geluiden…. Nu lekker chillen op de bank. Het is toch een heerlijk hondje: zeer sociaal vaardig naar andere honden, super actief, vrolijk, beetje eigenwijs, goede neus, maar voornamelijk een blij EI ! (want elke dag brengt ze keurig een heel vers ei uit het kippenhok naar binnen en met ruilen voor een nog wat lekkerders, geeft ze de ‘buit’ keurig af!!

I love my FAMKE.