Kiezen is geen keuze

Tja, soms verbazen mensen zich, dat puppies net als mensen eerst een melkgebit hebben en ook gaan wisselen van tanden.

Vanmiddag gingen we, zoals dagelijks, een rondje op de heide wandelen. Bij terugkomst bij de auto, leek het erop dat Famke ‘iets’ in haar bekje had wat haar erg dwars zat. Was het een takje? Zat er iets tussen haar tanden? Iets wat klem zat? Dus tijdens de autorit haar kaakje gemasseerd en snel nagezien. Er zat geen takje klem in haar gehemelte (tja, dat hadden we ooit met Fabienne meegemaakt, die had een stokje klem tussen haar boventanden tegen het gehemelte aan wat resulteerde in een dierenartsconsult omdat ze elke keer haar tong naar buiten toe tufte en verschrikkelijk liep te schuimen, toen dachten wij aan vergiftiging maar nooit gedacht, en verder gekeken in haar bek en gehemelte).

Eenmaal thuisgekomen met Famke, onderwierp ik haar aan een grondiger ‘bek’ onderzoek: een melkkiesje wat letterlijk dwars zat! Met een voorzichtige druk heb ik haar bevrijdt van deze kies die nog half vast zat. Opgelucht en blij dat ze daarvan bevrijdt was! Eindelijk heb ik een kiesje als ‘wisseltrofee’ gewonnen. Weer een kleine overwinning op weg naar nog meer echte pubertijd met Famke.

Het is geen keuze, die pubertijd komt er echt aan! Of is eigenlijk al begonnen….overal meer snuffelen, neusje achteraan gaan…maar daarbij komt ook nog de 2e angstfase. Afgelopen maandag op het trainingsveld ging het het eerste half uur uitstekend! Ze doet de trucjes al, die de andere cursus-genoten nog moeten leren. Er kwam (uit het niets) een auto langsgereden met een knallende uitlaat. Veel knallen, niet leuk. Famke raakte volledig in de paniekstand en herstelde slecht, of niet eigenlijk. Staart tussen de benen en wilde niks liever als naar de auto, de veilige beschutte omgeving, rennen. We gingen naar huis. Om een niet al te grote schrik van het veld en negatieve associatie te krijgen, zijn we vandaag weer naar het trainingsveld gegaan en hebben er lekker gespeeld. Dat ging goed! Blijkt dat Famke wel erg gevoelig is voor bepaalde geluiden…. Nu lekker chillen op de bank. Het is toch een heerlijk hondje: zeer sociaal vaardig naar andere honden, super actief, vrolijk, beetje eigenwijs, goede neus, maar voornamelijk een blij EI ! (want elke dag brengt ze keurig een heel vers ei uit het kippenhok naar binnen en met ruilen voor een nog wat lekkerders, geeft ze de ‘buit’ keurig af!!

I love my FAMKE.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *