Kennelhistorie

In 1998 begon ons avontuur met de Duitse Pinscher. In Nederland was de wachtlijst erg lang en zou het wel tot 2 jaar oplopen voordat we het door ons gewenste ras de Duitse Pinscher, in ons leven zouden kunnen introduceren. Internet bestond toen wel, maar was nog nog lang niet zo uitgebreid als nu. Via een bezoek aan een hondententoonstelling kwamen we in contact met een Duitse fokker alwaar wij onze eerste Duitse Pinscher (Philippe) hebben aangeschaft. Dat was de start van het hebben, houden en liefhebben van de Duitse Pinscher. De roedel werd in 2000 uitgebreid met een rode pinscher teef Fabienne. Uit haar tweede nest hielden we Celine van de Walhecke. Toen waren er drie. De liefde voor het ras hield niet op en de roedel werd verder uitgebreid met Quiqui om voor verdere nazaten te zorgen. Quiqui was onze laatste hond en nu, na haar dood en na drie jaar lang hondloos geweest te zijn (nee, leven zonder hond is echt veel minder levensvreugde, beweging en sociale contacten) is Famke onze nieuwe huisgenote! Famke is geboren in 2020 en je kunt alles volgen op het blog. Vreugde alom met het hebben van een Duitse Pinscher!!

Nakomelingen:

 • Gambit, Gila en Geethi van de Walhecke
 • Frodo-Caesar, Furo, Falcor, Farah Fabienne, Florette, Fabiola en Funny Faisca van de Walhecke

Duffyco’s Quentchen Glück (Quiqui)

09-03-2006 – 02-12-2017

 • NL jeugdkamp., Clubwinner DPVN 2007 en 2010, Klubsieger, NL-kamp. en nog veel meer

Quiqui was een prachtige verschijning. Ze had een eigen persoonlijkheid, was lief en was een fantastische hond die ieders hart deed smelten. Lezen en schrijven met haar, dat konden we en dat was een feest! Haar laatste levensjaar was dramatisch, ze leed aan de ziekte van Cushing (niet erfelijk) wat haar uiteindelijk fataal werd. Vele bezoeken aan de Universiteitskliniek voor Gezelschapsdieren in Utrecht (dank aan dr. Sara Galac en dr. Hans Kooistra) om haar ziekte te onderdrukken en dierenartsen in opleiding in kennis te doen bijbrengen.


Celine van de Walhecke (Celine)

13-10-2003 – 03-07-2017

 • Belgian Junior Winner 2004

Celientje was onze grappigste hond. Dochter van Fabienne en een fijne huishond. Helaas niet geschikt om er een nestje mee te doen, ze was niet moeders mooiste en haar onderdanige en wat onzekere gedrag deed ons besluiten om geen moeder te laten worden ondanks alle goede gezondheidsuitslagen. Wij hebben er een ontzettend leuke hond aan gehad en een fijn leven kunnen geven in ons roedeltje.


Nakomelingen:

 • Tazzie, Floris, Cinderella, Jolly, Bella Vita, Kyra, Jools, Victoria en Isabella van de Walhecke
 • Captain Tumpel, Chico, Crespo, Cyber Diesel, Circariën, Curio Zio, Charissa Feline, Ciara Nikita en Celine van de Walhecke
 • Dog Kafka, Dibo, Dirk, Dutchman, Dakyra, Djura, Donna Santos, Djula, Dorine, Dulcia en Divina Flora van de Walhecke
 • Elroy, Enzo, Eros, Eltjo, Etienne, Evita Enza, Equindo Quinser van de Walhecke

Duffyco’s Fabienne (Fabienne)

24-06-2000 – 2014

 • NL kamp., DE Kamp., Klubsieger, Jahressieger

Fabienne was een hele fijne en vriendelijke Duitse Pinscher. Ze was een echt moedertje en een stevige meid. Ze was vriendelijk maar oprecht. Ze hield van een geintje en was echt een voorbeeldhondje en hield van het doen voor de baas (of de verdiensten -;)). Voor een koekje trok ze alle geleerde kunstjes uit de kast! Een mooi fotomodel, wat nu nog steeds te zien is op de foto op NL-Wikipedia (samen met Celine).


Nakomelingen van hem bij ons geboren:

 • Rana, Ruby, Roderick Roy, Red Monza, Rebel, Rayca, Raya van de Walhecke

Yoker vom Cronsbach (Philippe)

04-11-1998 – 23-10-2009

 • NL kamp., DE kamp., Int.Kamp. Europasieger 2000, Winner A’dam 2000, Klubsieger, Jahressieger ’01, Clubwinner 2000

Philippe was onze eerste Duitse Pinscher. Een mooie verschijning met een pittig karakter. Daar zaten nog zeker wat scherpe randjes aan! Wat hebben we van hem een hoop geleerd, hoe honden zijn in karakter en wat gedrag van honden kan verschillen. Wij konden met hem lezen en schrijven maar het was wel opletten want wat een stevig karakter had hij! Hij was supergezond en had veel ouder kunnen worden maar zijn lot was anders bepaald: Hij werd gebeten door een adder (enige giftige slang in Nederland) wat al zijn vitale organen aangetaste en wij helaas afscheid van hem moesten nemen.


Officieel hebben we nog meer hondjes in (mede)bezit gehad, welke bij andere mensen verbleven zoals Elstenberg Racy Atalanta (Poppy) , Xitamiz Pazzepartout (Diego) en Be Meja’s All in (Storm).